Informasjon fra styret

Innstilles til pastortjeneste i Østre Frikirke

Styret i Misjonssalen ønsker å informere medlemmene om at pastor Ole Martin Rudstaden er innstilt til pastorstillingen i Østre Frikirke. Ole Martin har signalisert at hans intensjon er å takke ja til stillingen, dersom den blir tilbudt ham. I Frikirken fungerer det slik at eldsterådet i en menighet kommer med sin innstilling til ny pastor til et medlemsmøte. Medlemsmøtet velger så om de vil kalle vedkommende til pastortjeneste. Medlemsmøtet i Østre Frikirke vil bli avholdt 11. juni. Styret vil komme tilbake med mer informasjon, så snart situasjonen er avklart.

 

Brev til menigheten, fra Ole Martin

Kjære alle sammen. Disse linjene har jeg gruet meg til å skrive. Det er vanskelig, først og fremst fordi jeg i løpet av de siste to og et halvt årene har blitt veldig glad i Misjonssalen og alle dere. Dere har tatt imot meg med åpenhet og tillit, og jeg opplever at Misjonssalen er en fantastisk menighet å være pastor i – med en offensiv og frimodig stab og med massevis av gudfryktige og målbevisste frivillige medarbeidere. Det er med stor glede jeg ser en kultur hvor mennesker ser på seg selv som sendt og hvor nøden for verden utenfor Misjonssalens vegger er stor. Jeg er også evig takknemlig for all forbønn, og den raushet og omtanke jeg har blitt møtt med i den tiden jeg har slitt med long-covid.

Når det nå har blitt sånn at jeg har stilt meg positiv til at eldsterådet i Østre Frikirke legger opp til å kalle meg til pastortjeneste der, så handler det rett og slett om tjenestedelingsprinsippet (at det skilles mellom kvinner og menns oppgaver og roller i tjeneste) i Misjonssambandet og den praksis jeg opplever at finnes i Misjonssalen. Jeg gikk inn i pastorstillingen i Misjonssalen med åpne øyne, men opplever nok likevel at jeg ikke helt klarte å gripe rekkevidden av tjenestedeling da jeg takket ja til tjenesten. I etterpåklokskapens lys, tenker jeg at jeg var litt naiv når jeg nærmest erklærte at jeg ville la tjenestedeling være tjenestedeling, og fokusere på å gjøre disipler og sende disipler. Samtidig opplevde jeg at dette var en dør jeg skulle gå inn igjennom.

Så kan kanskje noen lure på hvorfor jeg ikke blir og tar del i arbeidet med å endre eller fjerne tjenestedeling i Misjonssambandet. Det synes jeg er et godt spørsmål. Jeg opplever imidlertid at det er «de som eier» Misjonssambandet som eventuelt må endre Misjonssambandet. «De som eier» Misjonssambandet er kanskje en noe udefinerbar masse, men jeg opplever ikke at to og et halvt år i en pastortjeneste kvalifiserer til å være en del av denne ærverdige massen.

Jeg innser at det kanskje, med bakgrunn i min begrunnelse knyttet til tjenestedeling, samt muligens det faktum at jeg har vært mindre i full tjeneste enn jeg selv skulle ønske, vil være litt blandede reaksjoner på at jeg nå trolig trer til side. Det tenker jeg er helt fair. Jeg er uansett svært takknemlig for at Misjonssambandet og Misjonssalen ga meg denne store tilliten. Det har vært og er en ære og en stor glede å være en del av denne fantastiske menigheten.

Guds fred!
Ole Martin

Misjonssalen Oslo